P1040987

Vi gick ut från Kielkanalen i Brunsbüttel när tidvattnet fortfarande var lite emot oss, vi passade på när slussen öppnade, annars vet man inte när man får komma igenom. Så de första timmarna gick långsamt mot strömmen. Sedan vände den och vi åkte fortare och fortare med strömmen. Alla bojar har ett nummer, det är ordning och reda här. Här åker vi förbi nr 34, och man kan se att det är strömt.

P1040990b

Det finns stora områden som går att gå på vid ebb och översvämmas vid flod. På en lång strandbank gick folk omkring, och de som var en bit bort såg ut som om de gick i luften.

P1040995

I skymningen passerade en svensk lyxyacht och de tutade som hälsning när de passerade oss!

P1050007

På natten passerade vid stora lastfartyg som låg för ankar och väntade. Fullmånen lyste upp natten.

P1050015 P1050024

När vi närmade oss de sista Friska öarna blev hela värden grå. Det började regna och blåsa, och mörkret började falla. Det blev en spännande insegling till Vlielands marina med ström, och sämre och sämre sikt. Den sista biten såg vi bara lysbojarna. Niklas styrde med säker hand in i det smala inloppet. Skönt att få lägga till i en trygg hamn, för nu blir vi inblåsta några dagar!