p1050755 p1050769

Längs den nordvästra spanska kusten får vi två vindstilla dagsturer i dimma. Dimman är tät. Vi ser bara 0,2 sjömil, alltså ungefär 400 m. Det är inte långt om man upptäcker något man måste väja för, så vi måste ha ständig utkik. Vi känner oss ändå trygga med vår radar som visar oss fiskebåtar här och där, som vi väjer för, utan att se dem. En gång hamnar vi mitt emellan ett nät och fiskaren som var på väg att hämta upp det. Vi ser på radarn hur fiskebåten kommer närmare och närmare, och när den är bara några hundra meter från oss kommer den fram ur dimman, och väjer för oss.

Den spanska kusten är dramatisk med sina höga klippor, och det är synd vi inte får se så mycket av den. På eftermiddagarna klarnar dimman upp lite så får några vackra vyer i alla fall.

p1050754

Vi gör ett stopp i A Coruña för natten. Jag hittar inga ord för att beskriva den staden. Den var i alla fall inte som jag hade föreställt mig.

p1050710 p1050781

Det är i alla fall roligt med alla fiskar i hamnar och vikar. I hamnarna bor det malar som smackar i ytan. I Coruña lät det som om fiskarna åt på botten av båten, det knastrade i skrovet hela natten.

p1050838

Vi funderade på om vi skulle stanna i Camariña eller i Muxia, två mindre hamnar som ligger mitt emot varandra i en större vik. Båda har väldigt bra priser, vilket har betydelse eftersom vi ska lämna båten här i tre veckor, men Carmariña är den mer välkända och verkar vara den hamn de flesta seglare väljer. Vi var ändå nyfikna på den mindre fiskebyn Muxia. När vi seglar in i viken ser vi berget och byn känns lite som vi hittat hem!

p1050779

Det är en ny och fin marina, men innan den var färdigställd gick den i konkurs, så den här byggnaden rymmer både restaurang samt toalett, duschar och tvättmaskin till båtfarare. Men det går bra, för vi är ganska ensamma i hamnen.

p1050830

Dags för tvätt och städning!